De onderzoekers van kat-mens-interacties geven regelmatig lezingen en presentaties. Geïnteresseerd? Bekijk dan onze agenda.


Marlou Rasenberg presenteert op HSN Onderwijs Conferentie Nederlands

Zaterdag 18 november 2023

Mensen met huisdieren weten vaak precies wat hun dier bedoelt met bepaald gedrag, terwijl een dier geen mensentaal gebruikt. Hoe werkt dit precies? En welke rol spelen de fysieke verschillen tussen mens en dier in het overbrengen van een boodschap? Marlou Rasenberg geeft hierover een presentatie. Ook bespreekt ze hoe kennis en methoden uit de taalkunde ons meer inzicht geven in de interacties met dieren.

  • Marlou spreekt op 18 november om 9.30 (bij het onderdeel taal- en letterkunde)
  • Bekijk hier het hele programma voor 17 en 18 november
  • Locatie: Hogeschool Rotterdam, Burgemeester S’Jacobplein 1, 3015 CX, Rotterdam
Zwarte poes met een pootje voor haar oog

Leonie Cornips en Marjo van Koppen spreken bij MIDI Lab

BINNENKORT – datum volgt

Leonie en Marjo stellen in deze presentatie ter discussie dat mensen vanwege hun taal hoger in de hiërarchie staan dan dieren. Dit doen ze door te kijken naar interacties tussen mensen en niet-menselijke dieren. Interacties met huiskatten en melkkoeien staan hierbij centraal. De onderzoekers rekken het begrip ‘taal’ op door ook te kijken naar geluiden, blikrichting, bewegingen, gezichtsuitdrukkingen, aanraking, ruimte en zintuiglijke waarnemingen van de kat en de koe. De lichamelijke mogelijkheden van mens en dier worden uitgebreid besproken.

  • Lees meer informatie op de website van de KU Leuven
  • Locatie: Jos Cretenzaal (Leuven) of online
  • Deze presentatie is in het Engels