juni 23, 2021

Ernst van den Hemel in VolZin

In een artikel van VolZin over nationale identiteit en religie komt NL-Lab onderzoeker Ernst van den Hemel aan het woord over onder meer paaseitjes, secularisering en de rol van religie in het publieke domein. Lees het artikel hier.

juni 2, 2021

Opiniestuk van Leonie Cornips in De Limburger

In De Limburger van 31 mei reageren NL-Lab onderzoeker Leonie Cornips en voorzitter Levende Talen Limburgs Esther van Loo op een stuk van Wido Smeets in Zuiderlucht. Lees hun opiniestuk ‘Geef Limburgs plek in onderwijs’ hier.

juni 2, 2021

Radio Swammerdam interviewt Marieke Hendriksen

Zondag 6 juni vertelt NL-Lab onderzoeker Marieke Hendriksen over haar onderzoek naar drop, kaas en identiteit. Luisteren en terugluisteren kan via de website van Radio Swammerdam en podcast-apps: http://www.radioswammerdam.nl

juni 2, 2021

Leonie Cornips in Vroege Vogels podcast

Op 30 mei interviewde NPO radio1 NL-Lab onderzoeker Leonie Cornips over haar onderzoek naar koeientaal. Terugluisteren van de podcast Vroege Vogels en Andere Dieren #9 kan hier.

mei 20, 2021

Odeuropa op Arte

In een kort filmpje op Arte introduceren Cecilia Bembibre en Inger Leemans ‘le projet titanesque’ Odeuropa.

 

mei 17, 2021

NL-Lab stagiaire Marieke Peters over kippensociolinguĂŻstiek

Marieke Peters onderzocht tijdens haar stage hoe kippen met elkaar communiceren. In deze video presenteert zij haar belangrijkste uitkomsten.

 

mei 17, 2021

Leonie Cornips op Jeugdjournaal: wat loeien koeien?

Taalonderzoeker Leonie Cornips doet op zeven verschillende boerderijen onderzoek naar koeientaal. In het jeugdjournaal licht ze haar onderzoek toe, samen met mede-onderzoeker Gijs.

 

 

 

 

mei 6, 2021

Leonie Cornips spreekt op online symposium over “Dier en Mens”

NL-Lab onderzoeker Leonie Cornips geeft op maandag 17 mei een lezing over ‘koeientaal’ tijdens het online symposium “Dier en Mens”. Het symposium wordt georganiseerd door  het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren, de Nicolaas G. Pierson Foundation, en is bedoeld voor leden van die partij. Het symposium is geheel volgeboekt.