Nina Lamal

Politieke cultuur. Vroegmoderne diplomatie. Communicatie. Boekgeschiedenis. Digitale geesteswetenschappen.

Nina Lamal is historica. Ze promoveerde in 2014 aan KU Leuven en de University of St Andrews op een proefschrift over de Italiaanse belangstelling voor de Opstand in de Nederlanden (1566-1648). Tussen 2015 en 2020 werkte ze als postdoc bij Universal Short Title Catalogue aan de University of St Andrews en de Universiteit Antwerpen. Ze ontving een Major Grant van de Bibliographical Society en een Rome Grant van de British School at Rome.

Lamals onderzoek richt zich op de rol van media in politiek en internationale betrekkingen in vroegmodern Europa. Bij NL-Lab is ze als postdoctoraal onderzoeker verbonden aan het project Inventing Public Diplomacy in Early Modern Europe. Ze kijkt daar naar de publieksinitiatieven in de Duitse gebieden van zowel de Habsburgse autoriteiten als de Nederlandse Opstandelingen. Ze bestudeert ook hoe de diplomatieke relaties tussen de Duitse staten en de Nederlandse Republiek in het begin van de zeventiende eeuw vorm kregen.

Lamal is ook als onderzoeker verbonden aan het Huygens ING voor het editieproject De Correspondentie van Christofforo Suriano (2020-2024).

Projecten